The number one site for CADmep ESTmep and CAMduct users...
including additional topics and discussions covering AutoCAD®, Navisworks®, Revit®, and much more
Started in 2003, XtraCAD.com was set up as a platform to aid users of the newly evolving range of 3D parametric modelling software utilities being developed by Micro Application Packages (MAP) from Blackpool, England.

Throughout the continual development of these applications, including the acquisition of MAP by Autodesk® in 2011 and subsequent rebranding, we have remained the first port of call for many users of all levels seeking assistance.

We are proud that Autodesk 'fully understand the importance of XtraCAD for the CADmep and Fabrication community' and acknowledge that we 'do a great service by maintaining this community and understand it is important for users'.

Join us now and become a part of the future of Building Services Coordination & BIM.

* Who's Online

  • Dot Guests: 12
  • Dot Spiders: 0
  • Dot Hidden: 0
  • Dot Users: 11
  • Dot Users Online:

* Board Stats

  • stats Total Members: 4909
  • stats Total Posts: 100147
  • stats Total Topics: 14735
  • stats Total Categories: 10
  • stats Total Boards: 34
  • stats Most Online: 324
Forgot your XtraCAD password and want to know how to reset it?

Maybe you changed company and can no longer access your account? Just CLICK HERE to see what steps to take to retrieve or reset your password. Please DO NOT attempt to register again as this could jeopardize your account.
EU Law: By signing in to this site I agree that XtraCAD.com may set cookies on my browser.


Today at 04:52:14 PM by JAA | Views: 13 | Comments: 0

Can't seem to figure out why this keeps failing. No matter what "Request by type" we select, it errors and can not locate the job? Any one have something similar happen?
Apr 24, 2018, 09:14:19 PM by effimero89 | Views: 179 | Comments: 11

My goal is to auto-generate Item Numbers on fabrication parts.

I've written a dynamo "script" that does this but my department mentioned that if there is a line of duplicate parts then they...
Apr 24, 2018, 05:47:08 PM by CaddMan22 | Views: 170 | Comments: 6

Is anyone or everyone experiencing a 10 second lag when editing a Fabrication part in Revit?
Apr 24, 2018, 04:20:54 PM by dexyweescot | Views: 56 | Comments: 0

Is there any way of specifying the position of the first hole from the throat side of bends. I have been playing around using vane holes and track holes but nothing is exact. Ideally we are looking fo...
Apr 20, 2018, 04:30:47 PM by bryanmartin | Views: 105 | Comments: 1

We are having trouble with our ESTmep 2017 keeping data. Is anyone else having the problem that the data keeps changing? One day the program works fine with our factors. A couple days later we have th...
Pages: [1]